IJssel en Gouwe
Overig
Vanaf
woensdag25sep201920:00

Minicursus Reeuwijkse Plassen

Op 25 september a.s. start de Natuuracademie Reeuwijkse Plassen met de eerste mini-cursus ‘Levende oevers’. Deze academie wordt georganiseerd door Reeuwijkse Plassen Natuurlijk, een initiatief van KNNV Gouda e.o.  en IVN IJssel & Gouwe met ondersteuning van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. 

Het is de eerste van vier mini-cursussen: elk seizoen één, over verschillende onderwerpen en gepresenteerd door telkens een andere cursusleider. Aan bod komen oevers, vogels, het water en de biodiversiteit. Een mini-cursus zal bestaan uit twee dagdelen, één binnen en een buiten, en is afzonderlijk te volgen. Grijp deze kans aan om meer te weten te komen over dit unieke natuurgebied, zo dicht bij huis.

De eerste aflevering van de Natuuracademie gaat over oevers. Hoe kunnen we oevers levend maken? Deze overgangen tussen land en water kunnen zo ingericht worden dat niet alleen de oever beschermd wordt tegen erosie maar tevens een gunstig foerageer- en leefgebied wordt voor (jongbroed) van vis, insecten(larven) en diverse soorten vogels, vleermuizen en andere zoogdieren.

John van Gemeren is de cursusleider. Hij zal hierover meer vertellen en met u in gesprek gaan op:

  • woensdagavond 25 september, aanvang 20:00 uur. Locatie: het Streekmuseum, Oudeweg 3, 2811 NM Reeuwijk. De zaal is open vanaf 19:45 uur, koffie en thee staan klaar.
  • zaterdagmorgen 28 september. U krijgt een vaartocht  over de plassen om een indruk krijgen van de diverse mogelijkheden die reeds in de praktijk zijn uitgevoerd om een en ander te realiseren. Vertrek om 10.00 uur. Verzamelpunt:  De Rokende Turf, ’s Gravenbroekseweg 154, 2811 GK Reeuwijk.

Aan een deelnemer wordt een eigen bijdrage van € 10 gevraagd per mini-cursus,  voor beide dagdelen samen. Graag contant betalen bij aanvang.
Wilt u zich vóór 18 september aanmelden, zodat we zeker weten dat er voldoende deelnemers zijn. Dit kan met een e-mail naar de coördinator, Marlou Min: mmin@xs4all.nl.
 

Algemene informatie

woensdag 25 september 2019 - 20:00 tot zaterdag 28 september 2019 - 10:00
Locatie: 
Streekmuseum
Oudeweg 3
2811 NM Reeuwijk
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image