IJssel en Gouwe
Kind & Natuur
Op
zondag24okt202113:00

Kijk eens onder de hoed!

Scharrelkids in de herfst

In de herfst schieten ze massaal uit de grond. Vooral in het bos, maar ook in het park en zelfs in je tuin zijn paddenstoelen te zien. Je vindt ze op bomen, afgevallen takken en bladeren, op uitwerpselen, je kunt het zo gek niet bedenken.

De herfst is dé periode om op zoek te gaan naar paddenstoelen. Echt zoeken hoeft niet eens, je ziet ze overal om je heen. Maar wie extra goed oplet zal ook paddenstoelen ontdekken op plekken waar je ze misschien niet verwacht. Op poep bijvoorbeeld, op dood hout of zelfs in bomen.

We nodigen kinderen met hun (groot)ouder(s) uit om op zondagmiddag 24 oktober van 13.00 tot 15.00 uur naar paddenstoelen te komen speuren, kijken hoeveel verschillende soorten er groeien op de Noorderhout en waarin ze verschillen. We nemen een kijkje onder de hoed en bekijken wie er allemaal van de paddenstoelen smullen. Misschien vinden we ook nog wel andere lekker herfsthapjes voor mens en dier….. En als je een klein spiegeltje hebt, neem het dan mee!

Vertrek om 13.00 van de ingang Noorderhout, Plaswijckweg tegenover de Noordhoef.  Opgave: scharrelkids@ivn-ijsselengouwe.nl 

De kosten bedragen € 2,00 per kind.                                                                                                            

 

Algemene informatie

zondag 24 oktober 2021 - 13:00
Locatie: 
Ingang Noorderhout
Plaswijckweg
Gouda
Nederland
Extra Informatie: 

De kosten bedragen € 2,00 per kind

Google Maps image