IJssel en Gouwe
Bloemen & Planten
Op
zondag05apr202014:00

Excursie voorjaarsplanten op het Heempad

I.v.m. de coronacrisis is deze activiteit afgelast!

Op zondag 5 april is er een voorjaarexcursie langs het Goudse Heempad aan de Bloemendaalseweg. Tijdens de excursie ligt de nadruk op voorjaarsplanten en het bezoek van bijen en hommels. 

De excursie wordt georganiseerd door het IVN Gouda in samenwerking met de  gemeente Gouda. Tijdens de excursie geeft excursieleider Lourien van der Hoek van IVN Gouda uitleg over de verschillende soorten voorjaarsplanten en het belang van deze planten voor bijen en hommels. 

Tijdens deze middag maken we ook een start voor de nationale wilde bijentelling  op 18 en 19 april a.s. We willen graag dat er zoveel mogelijk Gouwenaars meedoen om in hun eigen tuin te tellen. Dit geeft ons veel informatie over de wilde bijen in de stad. Er liggen deze middag telformulieren klaar met afbeeldingen om mee te nemen. De stedelijk ecoloog van Gouda  Andre van Kleinwee  geeft over het meedoen met de wilde  bijentelling en het invullen van het formulier uitleg. Voor een bij- en  vlindervriendelijk tuin  zijn de tuinambassadeurs aanwezig voor advies.
Het infocentrum Heempad is open van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Start om 14.00 uur vanaf het infocentrum Heempad.  De excursie duurt tot ong. 15.30 uur. 

Foto: Rob Felix
 

Algemene informatie

zondag 5 april 2020 - 14:00
Locatie: 
Infocentrum Heempad
Ridder van Catsweg t.h.v. 263-321 Prinsessenflat Marianne
Gouda
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image