Hoogeveen
Natuur in de Buurt
zaterdag01jan2022

(Smartphone) Fotografie in de natuur

Gistermorgen heb ik deelgenomen aan de excursie onder leiding van Natuurgids Bart Pijper. Het was min of meer bedoeld voor de mensen die fotograferen met een smartphone, uiteraard waren de mensen met een "gewone" fotocamera ook zeer welkom. Het was weer zeer leerzaam en de kennis werd onderling mooi gedeeld, zo was er ook een deelneemster die uit ervaring wist dat insecten met een smartphone fotograferen best wel lastig (die zijn razendsnel) is.
Dus het scherpstellen was knap lastig, gelukkig kunnen de meeste smartphones ook filmen en tijdens het filmen kan je de op de meeste toestellen ook gelijktijdig foto's maken, dat gaat dan wel snel. 
Dat was een tip die dankbaar ontvangen werd door de smartphone fotografen. 
De tip waar ik persoonlijk veel aan heb is Waarneming.nl, wanneer je daar een foto upload en je weet de naam niet kan je dat aanvinken en krijg je van de kenners de juiste info (zeer handig), daar ga ik dus veelvuldig gebruik van maken. 

IVN Hoogeveen Gerwin Streutker fotografie
Ik wil even benadrukken met het oog op de gezondheid dat teken wel degelijk gevaarlijk zijn, ik zag helaas enkele personen die met de blote voeten in lage schoenen liepen, dus een stukje enkel bloot. 
De ziekte van Lyme kan je oplopen door een beet van een teek die besmet is met de Borrelia bacterie, Ziekte van Lyme.
Ook leuk was om in overleg minimaal te praten in het bos, dan verjaag je geen dieren en kan men zich beter focussen op de dieren en hun prachtige geluiden en uiteraard op het maken van mooie foto's van onze prachtige natuur. 

IVN Hoogeveen Gerwin Streutker orchisIVN Hoogeveen Gerwin Streutker fotografieIVN Hoogeveen Gerwin Streutker fotografieTekst en foto's: Gerwin Streutker

2019-04-30