Hoogeveen
Gezondheid
zaterdag01jan2022

Mantelzorgers in het Struunhuus

Op de vraag of wij bij IVN een ontspannen en informatieve bijeenkomst kunnen verzorgen zeggen we ja. De vraag werd uitgezet door Ilja (SWW) en Doris (NNCZ) en was bedoeld voor mantelzorgers.
16 juli was het zover, we kwamen om 10 uur bij elkaar in het Struunhuus. Medewerkers van IVN ontvingen de mantelzorgers. Mensen die in hun dagelijks leven te maken hebben met een partner of kind wat extra zorg nodig heeft. Soms is het fijn om even met iets heel anders bezig te zijn en bij IVN weten we daar wel raad mee.

Natuurlijk begonnen we met een kopje koffie en na een introductie over IVN, het complete plaatje van de vereniging en alles wat IVN-vrijwilligers doen, gingen we even naar buiten. Het was de bedoeling om ‘iets’ te doen met eten uit de Natuur. Waar moet je op letten als je gaat wildplukken is dan een van de eerste lessen. We lopen een klein stukje, maken kennis met de vruchten die al aan het rijpen zijn. Hazelnoot, vlierbes en rozenbottel. We zien het zevenblad wat ook last van de droogte heeft. Hanepoten, niemand wil ze in de tuin maar de plant is best te gebruiken in de keuken. Daar gingen we mee aan de slag. Met elkaar maakten we pesto met zevenblad en kruidenboter met munt en onder andere bijvoet. Ondertussen werd er soep gekookt en daarna was het smikkelen en smullen. Het was een hele gezellige tijd samen en het smaakt naar meer.

2019-07-19