Hoogeveen
Kind & Natuur
zaterdag01jan2022

Junior Rangers helpen rietsnijders

De Junior Rangers van Nationaal Park Dwingelderveld kwamen zaterdag 25 maart op werkbezoek bij de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Samen hebben ze de rietsnijders in het gebied geholpen en zo een steentje bijgedragen aan de biodiversiteit in dit waterrijke gebied.

Onder leiding van één van de oudere Junior Rangers leerden de jongeren  hoe, waar en waarom het riet wordt gesneden. Een deel van de rietlanden van de familie Postma en Poelsema tussen Ossenzijl en Kalenberg werden vervolgens in sneltreinvaart met dik veertig personen opgeruimd.

IVN Hoogeveen Junior Rangers rietsnijdersUitwisseling

Tussendoor maakten de jongeren én begeleiders uit de twee groepen kennis met elkaar. Dat gaat snel, al werkend in gemengde groepen. Tussendoor samen ‘chillen’ op het varende ponton, met een warme chocomelk voor nog wat extra energie om het volgende rietland op te ruimen.

Door het prachtige weer, de inzet van de beide rietlandbeheerders -met hun materiaal én boten- was het een super dag om te mogen helpen aan de biodiversiteit van het moerasgebied.

Junior Rangers

Junior Rangers zijn jongeren die in de omgeving van een Nationaal Park of natuurgebied wonen en die graag actief bezig zijn in ‘hun achtertuin’ het Nationaal Park of natuurgebied. De jongeren komen maandelijks een zaterdagochtend bij elkaar en voor én door hen worden leuke activiteiten georganiseerd in de natuur dicht bij hen in de buurt. Junior Rangers Nederland is een jongeren programma van IVN Nederland. In totaal zijn er nu 35 gecertificeerde Junior Rangers in Nationaal Park Weerribben-Wieden in de leeftijd van 12 tot 20 jaar.

Meer informatie is te vinden op de website: www.juniorrangers.nl

13 mei gaan we kennismaken met de Junior Rangers van NP Dwingelderveld! Jij komt toch ook?

2017-03-27