Hoogeveen
Junior Rangers
donderdag10jun2021

Junior Rangers Dwingelderveld

Eindelijk mochten we weer, na 7 maanden van uitstel, verschoven plannen, een digitale bijeenkomst in februari om de moed erin te houden, en heel veel geduld. We hebben op 5 juni een fietssafari met opdrachten gehouden met onze Junior Rangers groep. Het werd nog heel even extra spannend, toen er in de vroege uren een regengebied met onweer over onze regio trok. Maar dat verdampte precies op tijd, en om 8 uur ’s ochtends spetterde het nog wat na. 

Dit keer hadden we gekozen voor een echte doe-het-zelf opzet. We deelden de aanwezigen in in twee groepen. De oudste Junior Rangers waren aanvoerder en bezemwagen per groep. Met elkaar zouden ze 14 opdrachten doen. De begeleiders van de groep bemanden verschillende posten. De opdrachten waren gevarieerd,  vogels spotten, bloeiende planten proberen op naam te brengen, een grafheuvel vinden, een oordeel geven over de grondwaterstand, libellen vangen en op naam brengen.

De stemming zat er goed in, en beide groepen hebben flink werk gemaakt van de opdrachten. Ook de jongsten uit de groep hebben enthousiast meegedaan. 

We gingen allemaal blij naar huis. Onze volgende bijeenkomst is het jaarlijkse kamp!

IVN Hoogeveen Junior Rangers