Hoogeveen
IVN
maandag11okt2021

Eindpresentatie cursisten Jeugdbegeleider

Niks nieuws, alles lag stil. Maar wat is het fijn om weer met een groep mensen aan de slag te gaan.
Bij IVN Hoogeveen zijn we in augustus gestart met de cursus Jeugdbegeleider. Een heel eigentijds programma met veel kennis overdracht, zowel in Natuurkennis doormiddel van 5-minutenpraatjes, Natuurmomenten en werkvormen voor alle leeftijden.
We sluiten graag aan bij de vraag die ons vaak gesteld wordt als het om Natuurlessen op scholen gaat maar ook voor onze eigen activiteiten. Wat heb je nodig om van begin tot eind een geslaagde activiteit te organiseren.
Doordat er zoveel aanmeldingen kwamen zijn we op twee locaties bezig gegaan met de cursus. In Meppel draait de cursus nog.

En na een aantal intensieve weken was het zaterdag 9 oktober tijd voor de eindpresentaties. De groep cursisten had de lat hoog gelegd want het plan om voor de kinderen uit het AZC een ochtend vol Natuur, spelen, knutselen en opdrachten te gaan organiseren is niet 1, 2, 3 geregeld. Communicatie, logistiek is het al een hele klus.
Maar het is gelukt. De cursisten hebben allemaal laten zien er te staan en ook creatief te zijn bij onverwachte dingen. Het is dan ook met heel veel trots dat wij 'onze' nieuwe Jeugdbegeleiders kunnen feliciteren. We hopen dat we vaak samen mogen werken aan de leukste Natuuractiviteiten.

Het cursusteam: Bart, Henny en Grietje.
Subsidie vanuit de Provincie maakte de cursus financieel mogelijk.
Wethouder Zwiers van de gemeente Hoogeveen was aanwezig bij de eindpresentaties. Hij onderschrijft het belang van samenwerking met het AZC. Een van de cursisten heeft inmiddels het bericht dat hij in Hoogeveen mag blijven en zoekt woonruimte. Hoe mooi is het dat hij zich ook voor IVN in kan blijven zetten.

IVN kan trots zijn op al die Toppers.

Gefeliciteerd!