Hoogeveen
(Zoog)dieren
maandag29jun2020

Dwergvleermuis heeft het niet gehaald

Donderdavond werd IVN gebeld en na wat onbeantwoorde telefoontjes toch maar Hillie Waning-Vos gebeld en gevraagd wat zij kon betekenen. Lees hier haar verhaal en de tips die ze geeft.

Dwergvleermuis heeft het niet gehaald

Nadat ik gisteren een telefoontje kreeg of ik wat kon betekenen voor de vleermuis die de mensen op straat hadden gevonden. Ik haal hem wel op want met deze hitte hebben ze vaak belang bij wat vocht. Geef je even het adres door? Dus naar Hoogeveen de onfortuinlijke vleermuis ophalen. In een handdoek in een doos zit een mannetje vleermuis. Er zit weinig beweging in en zal proberen mijn best te doen. Thuis komend mijn speciale vleermuishapje uit diepvries gehaald. Dan met wattenstaafje proberen of hij wat vocht wil hebben. Niks van al dus maar een uurtje rust gunnen. Na een dik uur kijk ik weer in de box. Helaas is hij dood gegaan. Ik bekijk het beestje of hij ergens wat verwondingen heeft en niets te zien wat hem parten zou spelen. De hitte zal hem niet goed hebben gedaan. Ik vul mijn papieren in waar hij gevonden is en doodsoorzaak. Dan gaat hij de zak in en dan het papier samen in een andere zak klaar voor het onderzoek voor ''Zoönosen in de Nacht''. In dec. 2018 kwamen bijna alle vleermuisopvangers bij elkaar in Utrecht om te kijken waar je allemaal tegen aan loopt of wat wel goed gaat. Daar kreeg ik ook mijn recept voor vleermuizen mee. Ze eten het niet maar vreten erin heb ik ondervonden. Wel gemakkelijk want vaak krijg je ze 's avonds of in het weekend en dan geen wormen. Dit is dan ook een mooie oplossing. Op https://vleermuis.net/ vind je de regiocoördinatoren als je een vleermuis tegen komt die wel wat hulp kan gebruiken.

IVN Hoogeveen Hillile Waning-Vos dwergvleermuisIVN Hoogeveen Hillile Waning-Vos dwergvleermuisIVN Hoogeveen Hillile Waning-Vos dwergvleermuisTekst en foto's bij tekst: Hillie Waning-Vos
Foto header: Pixabay