Hoogeveen
Natuur in de Buurt
donderdag17okt2019

Documentaire: Het Steenbergerpark Hoogeveen

Het groene hart in de wijk de Weide in gemeente Hoogeveen. In dit park liggen jeugdherinneringen van veel inwoners. De spartelvijver, de kruiwagen, de kabelbaan, sleetje rijden van de bult.

Helaas heeft het Steenbergerpark ook een tijd gekend van veel overlast. Activiteiten werden er nauwelijks georganiseerd. Bankjes of prullenbakken werden niet meer geplaatst omdat deze in een mum van tijd werden vernield.

Er moest iets gedaan worden om van dit park weer een leefbaar park te maken voor iedereen. Een plek om te wandelen met kinderen en kleinkinderen, om de hond uit te laten, hard te lopen, om deel te nemen aan leuke activiteiten. Dé uitlaatklep voor bewoners van de wijk en daarbuiten.

De afgelopen jaren is er door bewoners en instanties hard gewerkt om dit park positief te veranderen. Door de initiatieven en activiteiten is het Steenbergerpark onlangs uitgeroepen tot ‘het leukste plekje van Drenthe’. Een titel om samen trots op te zijn!

In deze documentaire geven wij een kijkje achter de schermen en brengen wij de mensen en organisaties in beeld die deze transformatie tot stand hebben gebracht.

Zo inspireren wij graag andere mensen die rondlopen met een leuk idee voor hun buurt of wijk. Want samen staan we sterk, samen maken we alles mogelijk, samen mogen wij genieten van Het Steenbergerpark!

Accepteer cookies
© MediaHunks - info@mediahunks.nl