Hoogeveen
Bomen & Struiken
vrijdag05nov2021

De stoere Peppel

'Mooiste boom van Hoogeveen' ligt in mootjes. De ruim 100 jaar oude populier stond verruimd spoortracé in de weg. 'Ongelofelijk toch?'
In maart werd de eenzame, stoere populier langs het spoor in Hoogeveen door IVN nog verkozen tot mooiste boom van de gemeente, nu ligt de ruim 100 jaar oude knoeperd in mootjes. De boom is gekapt omdat de spoorboog bij Hoogeveen wordt verruimd en de boom te dicht bij het spoor zou komen te staan.

https://hoogeveenschecourant.nl/hoogeveen/Stoere-vereenzaamde-populier-in-West-maakt-indruk-Mooiste-boom-van-Hoogeveen-is-gekozen-26632173.html

Bjorn Olthof en Grietje Loof maakten gelijk actie toen ze hoorden dat de boom was gesneuveld voor een paar seconden tijdswinst op het spoor tussen Groningen en Zwolle.
Er werd contact gezocht met het bedrijf dat de boom had omgezaagd en afgevoerd. Gelukkig kon een mooi deel van de boom terug naar Hoogeveen.

Zo kwam het dus dat een deel van de gekapte 'Mooiste boom van Hoogeveen' een plekje heeft gekregen in Steenbergerpark. 'Een 70 centimeter hoge stam ligt voor het 'Struunhuus''
135 cm doorsnee en na telling ruim 100 jaar. 

Waarom is het belangrijk voor IVN om een stukje van de boom te behouden (voor zolang het duurt) We denken aan educatie. De bijzonderheid van de boom, een populier met een verhaal. 
We gaan proberen om de boom van tekst te voorzien zodat iedereen het verhaal kan lezen over deze oude Hoogeveensche Reus! 

IVN Hoogeveen Grietje Loof boom