Zoetwater Nachtwandeling bij Schoonhoven

Kom in actie roept het Wereld Natuurfonds al jaren.
In de nacht van 25 op 26 maart gaat de klok weer een uurtje vooruit. Dat betekent dat de ochtenden nog even iets langer donker zijn en de avonden langer licht. De lente is begonnen en we kunnen volop gaan genieten van alles wat de Natuur ons biedt.
Toch zijn er zorgen. Niet alles gaat goed. Ook niet met zoet water in Nederland.
Het Wereld Natuurfonds schrijft: De populaties van zoetwater dier- en plantensoorten zijn sinds 1970 wereldwijd met 83% gedaald. Dieren hebben moerassen, delta’s, meren, rivieren en mangrovebossen nodig om te overleven. Maar wij gaan niet goed met deze gebieden om. En dat heeft ook gevolgen voor ons: ons drinkwater is in gevaar en we krijgen steeds vaker te maken met overstromingen en droogte.
Ook in Nederland worden de gevolgen zichtbaar. We bewonen, bebouwen en bewerken ons landje zo succesvol, dat bijna nergens ter wereld de productiviteit zo hoog is als hier. Dit gaat soms wel ten koste van de natuur. Het gaat slecht met de Nederlandse natuur. Een belangrijke oorzaak hiervan is een overmaat aan stikstof die terechtkomt in natuurgebieden.

https://www.wwf.nl/kom-in-actie/earth-hour

Zaterdag 25 maart, een uur het licht uit over de hele wereld van 20:30 tot 21:30.
Op 25 maart willen hier aandacht voor vragen en ook spelenderwijs leren over het mooie Natuurgebied rondom het water bij Schoonhoven. De ijsvogel, ganzen, eenden, vissen, kikkers en padden, alles komt voorbij in en op het water.
De wandeling is geschikt voor alle leeftijden. Er wordt dus gewandeld in kleine groepjes zodat ook iedereen goed de ruimte krijgt om ervan te genieten.
Heb je vragen, stuur een mail.
Doe je mee? Meld je dan aan.

Starttijd: We werken met een tijdklok, na aanmelding komt er in de week voorafgaande een mail met de starttijd. Mocht een bepaalde tijd voorkeur hebben stuur dan apart van de aanmelding een mail naar hoogeveenivn@gmail.com en we kunnen er rekening mee houden.
We starten op volgorde van aanmelding om 19:00 uur en de wandeling met activiteiten duurt ongeveer een uur.
Start is naast het Partycentrum Schoonhoven, daar staat een vrijwilliger klaar om iedereen te ontvangen en op pad te sturen.

* Deelname aan de activiteit geschiedt geheel op eigen risico

 

Waar
Plan Schoonhoven
Marten Kuilerweg 47
7913 XG Hollandscheveld
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

IVN Hoogeveen

Hoogeveen

Ontdek meer over

Deel deze pagina