Droom van IVN Hoogeveen nadert 50.000

De afgelopen weken gingen weer 291 bomen, bloemen en struiken de grond in. Van bramen, frambozen, hazelnoten tot aan bosplantsoen en forse bomen. Daarmee nadert de teller de magische grens van 50.000.
Op dit moment zijn er al 49.821 extra bomen, bloemen en struiken geplant in de gemeente Hoogeveen. En alles lijkt erop dat IVN Hoogeveen haar prachtige droom dit jaar al realiseert: voor elke inwoner van de gemeente een extra boom, bloem of struik de grond in.

Grietje Loof, ambassadeur van de Droom van IVN Hoogeveen, vertelt enthousiast: ‘Al het enthousiasme rondom deze droom, het is hartverwarmend. Afgelopen periode hebben we bijvoorbeeld het mooie initiatief bij basisschool het Rastholt ondersteund met plantmateriaal. De school heeft daar een prachtig voedselbosje aangelegd. Ook zijn er weer een flink aantal particuliere initiatieven ondersteund. Wij zijn blij met elke bijdrage die we kunnen leveren, daar doen we het voor als IVN> 
De komende weken staan nog twee acties op het programma. Mochten die acties slagen dan heeft IVN Hoogeveen dit jaar haar droom al bereikt. De planning was medio 2022.
‘Het geeft het belang en de urgentie van meer en beter groen in onze gemeente aan.’ 

Bron: Hoogeveenche Courant