Hoogeveen
Klimaat
Op
zaterdag17sep202213:30

World Cleanup Day 2022: Opruimen met een missie!

Nederland blijkt spil te zijn in de wereldwijde export van plasticafval naar niet-westerse landen. Daarom gaan wij 17 september tijdens World Cleanup Day opruimen met een missie. Samen helpen we plasticvervuiling de wereld uit.

17 september
13:30 tot 15:00 uur
Start bij het IVN Struunhuus. Materiaal is aanwezig en voor de catering wordt gezorgd. 

Onderzoek van Plastic Soup Foundation heeft aangetoond dat het kleine Nederland een grote rol speelt in de schimmige handel in plasticafval. Zo was ons land in 2021 EU’s grootste exporteur van plasticafval naar niet-OESO-landen.

Met #NotInOurBackyard ruimen we Nederland op én vragen we aandacht voor het plasticafval dat terechtkomt in andere landen zoals in Indonesië waar Nina woont. Nina (15) woont in Indonesië aan de Brantas rivier die vol ligt met plasticafval. Het plasticafval in de rivier komt van recyclingfabrieken in de buurt die plasticafval uit rijke landen verwerken, ook uit Nederland. Door slechte regelgeving belandt een deel in de natuur, of erger nog, wordt het door mensen verbrand wat extreme gezondheidsrisico's met zich meebrengt! 

Dit kan niet langer doorgaan, doe je mee, opruimen in het park, altijd zorgen voor een schone leefomgeving. Dat willen wij graag en Nina uit Indonesië ook. 

IVN Hoogeveen World Cleanup Day

Algemene informatie

zaterdag 17 september 2022 - 13:30 tot 15:00
Locatie: 
IVN Struunhuus
Steenbergerpark
Hoogeveen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image