Hoogeveen
Junior Rangers
Vanaf
zaterdag17sep202210:00

Junior Rangers Kennismakingsdag '22

Junior Rangers Dwingelderveld zoeken nieuwe natuurvrienden!

Is samen met andere jongeren genieten in de natuur iets voor jou?
Ga jij na de zomer, naar het voortgezet onderwijs en ben jij minimaal 12 jaar oud? Dan zoeken wij jou! Wij nodigen je uit te komen kennismaken met onze groep en wie sluit jij je bij ons aan!

Wij zijn de Junior Rangers van het Dwingelderveld, een groep van bijna 20 jongeren tussen de 12 en 18 jaar die maandelijks de natuur intrekken. De ene keer om te werken een andere keer komt iemand ons een excursie geven. Vaak doen we dit in ons eigen Dwingelderveld. Jaarlijks gaan we gaan ook op bezoek bij andere Junior Ranger groepen in een ander Nationaal Park. Zo maken we kennis met andere jongeren en beleven we hoe mooi het daar is. Ieder jaar sluiten we af met een Kampweekend. 

Afgelopen seizoen (sep – juli) hebben wij genoten van leuke activiteiten. Zo hebben we met de schaapherder over een deel van het Dwingelderveld gewandeld en geleerd over de ontstaansgeschiedenis van dit terrein en natuurlijk over het nut van de schapen. We hebben de nestkastjes rondom het bezoekerscentrum schoongemaakt en vervangen wanneer dat nodig was. De fietspuzzeltocht samen met de Junior Rangers van de Drentse Aa was gezellig, we hebben ze een groot deel van ons gebied kunnen laten zien met enkele bijzondere elementen. Ons uitstapje buiten het Dwingelderveld ging dit jaar naar de Wadden; een echte wadlooptocht stond op het programma. 

Spreekt dit jou aan? Leuk! 
Kom dan kennismaken op 17 september 2022 van 10 – 12 uur.
Wij zijn die ochtend aan het werk in ons adoptieterrein naast Kamp de Marke, Taribush te Lheebroek.

Kosten
Om mee te doen met het normale programma betaal je slechts €50,- per jaar. Dat is inclusief een warme jas, badge en het afsluitende zomerkamp. Voor het meedoen aan een internationaal of uitwisselingskamp betaal je extra, afhankelijk waar het kamp wordt georganiseerd.

We vinden het fijn wanneer jij je komst, met je ouders, even doorgeeft via Aanmelden Kennismakingsdag JR. Heb je vragen, mailen kan naar junior.rangers.dwingelderveld@gmail.com. Aanmelden vooraf is niet verplicht.

Algemene informatie

zaterdag 17 september 2022 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Bosvak naast Taribush, Kamp de Marke
Lheebroek 30 a 7991 PM Dwingeloo Nederland
7991 PM Dwingeloo
Nederland
Google Maps image