Hoogeveen
Bloemen & Planten
Op
vrijdag22apr202214:22

Heel Hoogeveen kleurt geel

Het is inmiddels misschien iedereen wel ter ore gekomen dat volgend jaar een van onze beroemdste kunstschilders ter wereld 140 jaar geleden Drenthe heeft bezocht en is aangekomen op het station in Hoogeveen in 1883.
Dat kunnen we, als Kunstroute Hoogeveen, niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Daarom hebben we 2022 uitgeroepen tot het pré-Van Goghjaar en luidt ons thema dan ook voor het aankomende jaar: “Op reis met Van Gogh
Om hem te verwelkomen heeft de Kunstroute Hoogeveen heel de gemeente Hoogeveen opgeroepen om dit voorjaar zoveel mogelijk zonnebloemen in te zaaien zodat er deze zomer een zee van zonnebloemen staan te bloeien.

De PR van de Kunstroute heeft 5000 doosjes met zonnebloemzaden gesponsord gekregen van onderstaande bedrijven.
Zaadhandel van der Wal/ Onder de Molen/ de design-groep/ Printjob en stichting Van Gogh Drenthe.

Het is de bedoeling dit doosje te gaan uitdelen tijdens en ná de Nationale Zaaidag op 22-april-2022 a.s.
Op deze dag zullen enkele mensen van de Kunstroute Hoogeveen, gezamenlijk met IVN-Hoogeveen plus Groei en Bloei, de rotonde van Limburg Stirumstraat/ Haagje in gaan zaaien met zonnebloemzaden.
Dit feestje zal starten met een voettocht vanaf het centrum.
We verzamelen bij Het Schipperscafé om 2.00 uur ‘s middags om vervolgens aan te komen om 2.22 uur bij bovengenoemde rotonde.
Daar wordt het startsein gegeven om gezamenlijk 222 zaden aan de woeste Drentse grond toe te vertrouwen midden op deze rotonde. 
Daarna hopen we op een prachtige gele explosie in Hoogeveen.
Hierbij doen de initiatiefnemers een oproep om dit inzaai-feestje bij te wonen om daarna de zaden te verspreiden door heel Hoogeveen e.o.

We zoeken ook nog steeds een mooie Vincent die ons kan voorgaan op deze voettocht. Dus, als iemand van jullie, iemand kent die dat heel leuk vindt om te doen, breng hem in contact met onze PR: 0528-263748.

Namens de Kunstroute Hoogeveen wensen wij u heel veel Zonnebloem-plezier!!

Algemene informatie

vrijdag 22 april 2022 - 14:22
Locatie: 
Schippershuus
Hoofdstraat 254
Hoogeveen
Nederland
Google Maps image