Hoogeveen
Duurzaamheid
Op
donderdag15mrt201819:00

Gangmakers on Tour – Aandeel in afvalloos

De definitie van afval volgens Wikipedia: ‘Afval of vuilnis zijn stoffen, materialen en producten waarvan de eigenaar zich wil ontdoen’. Zoek je even snel verder, dan kom je op ‘onbruikbare resten die weggegooid worden’ en ‘dat wat na bewerking als nutteloze rest overblijft’. Kortom, waardeloze rotzooi. Maar klopt dat uitgangspunt nog wel?

Het wordt tijd om het woord afval uit onze vocabulaire te schrappen. In een circulaire economie is afval geen waardeloze rotzooi. Afval is voedsel, afval is grondstof en afval is waarde. Als ondernemer, maar ook als consument hebben we daar allemaal een rol in. Is er een manier om gemakkelijk minder weg te gooien? Kunnen we sommige producten leasen in plaats van kopen? Hoe ziet een nieuw en circulair product er uit?

Een afval-inzamelbedrijf dat ooit het eindstation in onze circulaire economie markeerde wordt straks grondstoffenverzamelaar en grondstoffenleverancier. Dat klinkt geweldig, maar zover zijn we nog niet. Talloze start-ups die producten maken door afval direct bij de bron te sourcen – die zijn er al wel. Korte grondstofketens en innovatieve circulaire producten. Het kan.

Samen met DCTech in Emmen organiseren we daarom de derde Gangmakers on Tour: Aandeel in afvalloos. Ben jij op zoek naar de circulaire doeners in Drenthe en wil je leren van de grote gangmakers die al zijn begonnen? Kom dan donderdag 15 maart naar Gangmakers on Tour – Aandeel in afvalloos en ga met ons in gesprek over kansen, dilemma’s en hoe je zelf de eerste stappen kunt zetten. Aanmelden is noodzakelijk.

Zie voor meer info:
https://www.nmfdrenthe.nl/nieuws/gangmakers-on-tour-aandeel-afvalloos/

Algemene informatie

donderdag 15 maart 2018 - 19:00 tot 21:30
Locatie: 
Drenthe College Emmen
Van Schaikweg 98
Emmen
Nederland
Google Maps image