Hoogeveen
Insecten
Op
vrijdag17mei201914:00

De Weide Zoemt

Vandaag gaan we aan de slag met/voor de bij!
Insectenhotel bouwen! 

De bijen hebben het moeilijk. De insecten hebben het moeilijk. De insecteneters hebben het moeilijk en inmiddels is steeds meer duidelijk hoe dit komt maar wat ook bekend wordt, is wat wij eraan kunnen doen. Hoe kunnen wij bijen, vlinders en insecten helpen.
Zorgen voor meer wilde bloemen in de tuin (en daarbuiten). Niet de tuin helemaal opruimen maar kleine hoekjes een beetje rommelig achterlaten. Daar profiteren insecten van om te schuilen. 

Vanaf 5 april is het IVN Struunhuus weer elke vrijdagmiddag geopend. We proberen op deze manier een steentje (lees bloempje) bij te dragen aan de mooie ontwikkelingen in het Steenbergerpark. Wij werken uitsluitend met vrijwilligers en dat kan soms voor een dichte deur zorgen.

Elke vrijdagmiddag, vanaf een uur of 2, gaan de deuren open. We zijn een schema aan het maken voor leuke activiteiten die op de vrijdagmiddag gedaan kunnen worden. Deze komen per week op onze website te staan. Graag ontmoeten wij de buren van het Steenbergerpark, het liefst natuurlijk buiten voor ons Struunhuus. Ook aan de samenwerking met de Beestenbult is gedacht. Zo is er straks een route te volgen tussen Beestenbult en ons Struunhuus waarin wij samenwerken. 

Natuurlijk kan iedereen nog steeds terecht voor PMD-zakken.
Tot ziens in het Steenbergerpark bij het IVN Struunhuus.

Algemene informatie

vrijdag 17 mei 2019 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
IVN Struunhuus
Steenbergerpark
Hoogeveen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image