Hoogeveen
Biodiversiteit
Op
dinsdag06sep202209:00

Cursus Bloemrijke vegetaties en bloemenweides

Landschapsbeheer Drenthe organiseert op dinsdag 6 september de cursus ‘Bloemrijke vegetaties en bloemenweides’. Een bloeiende vegetatie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook bijzonder waardevol. Zo kunnen er in een goed ontwikkelde bloemenweide tot wel 300 plantensoorten voorkomen! Daarnaast bieden ze voedsel en schuilplekken voor insecten, vogels en zoogdieren. Alle reden om er zuinig op te zijn en nieuwe bloemrijke vegetaties aan te leggen. Wilt u ook een bloemenweide ontwikkelen of meer weten over het beheer? Meld u zich dan aan voor de cursus.

Een bloemenweide is een bloemrijk grasland met diverse soorten en meerjarige bloemen die van oorsprong in de provincie voorkomen. Het aanleggen en beheren van een bloemrijke vegetatie vraagt echter om specialistische kennis. Want welke planten en bloemen zijn geschikt? Hoe legt u een kruidenvegetatie aan? En welke voorbereidingen dient u te treffen? Tijdens de cursus wordt antwoord gegeven op al deze vragen. Ook leert u op welke wijze u een bestaande bloemrijke vegetatie verder kunt ontwikkelen.

Praktische info

De cursus vindt plaats op dinsdag 6 september van 9.00 uur tot 15.00 uur. Gabriëlle Jager, adviseur bloemrijke vegetaties van de Cruydt-Hoeck, geeft de cursus. U wordt ontvangen bij ‘De Ballon’ in Assen (onderdeel van de Kinderboerderij de Beekdalhoeve aan de Andrej Sacharovweg 2). Het theoriegedeelte wordt ’s ochtends gegeven en ’s middags gaat u op pad om een aantal locaties in de buurt te bekijken en te beoordelen. 

Programma

09.00 uur – Ontvangst met koffie en thee
09.30 uur – Start theorie
omstreeks 12.00 uur – Lunch
12.45 uur – Praktijk (bezoeken van 2 à 3 locaties)
15.00 uur – Einde programma

Aanmelden

Via het formulier kunt u zich opgeven voor de cursus ‘Bloemrijke vegetaties en bloemenweides’. Voor vrijwilligers van Landschapsbeheer Drenthe is deelname aan de cursus gratis. Bent u geen vrijwilliger en wilt u zich niet aansluiten bij een vrijwilligersgroep of bewonersinitiatief? Dan wordt er eenmalig € 35,00 in rekening gebracht. Deze bijdrage is inclusief koffie/thee en lunch.

Algemene informatie

dinsdag 6 september 2022 - 09:00 tot 15:00
Locatie: 
De Ballon
Andrej Sacharovweg 2
Assen
Nederland
Google Maps image