Hoogeveen
Amfibieën & reptielen
Op
zaterdag06mrt202109:00

Broeihopen ringslang omzetten

Geheel afhankelijk van wat mogelijk is en mag, gaan we toch proberen ook dit voorjaar de broeihopen van de ringslangen om te zetten in de Oude Kene.
Voor het 6de jaar op rij hopen we weer de slangeneieren te tellen om op deze manier meer te weten te komen over de condities van het gebied en de verspreiding ervan.

Alles wordt klaargezet bij de broeihopen zodat er ook redelijk veilig kan worden gewerkt.

Verslag 2020
Een heerlijke ochtend, zon en weinig wind en bijna 40 vrijwilligers die zich melden. Dit keer waren ook de Junior Rangers Dwingelderveld aanwezig met 13 jongeren en 4 begeleiders. IVN-vrijwilligers zorgden voor gereedschap en laarzen. Iedereen ging na de uitleg aan de slag en zo werden de zeven broeihopen die nog omgezet moesten worden aangepakt. Bij iedere oude broeihoop lag een flinke berg blad wat in de herfst van de bomen was gevallen. Nu maken we daar dankbaar gebruik van. Als de eerste lege eischalen worden gevonden dan is er even een moment van ‘hier doen we het voor’ en als er niks gevonden wordt in een broeihoop dan is er teleurstelling. De zon maakt dan een hele hoop goed.

 

Algemene informatie

zaterdag 6 maart 2021 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
Oude Kene
PP spoorwegovergang, Kinholtsweg
Hoogeveen
Nederland
Extra Informatie: 

* Aanmelden verplicht
* Geschikt voor jongeren vanaf 10 jaar en volwassenen.

Contactpersoon: 
Google Maps image