Hoensbroek
Natuur
Op
zaterdag21mrt202009:00

Bushcraft cursus IVN Hoensbroek 2020 -Verloren kennis van de natuur

    afd-Hoensbroek vuur maken

Natuur hebben we nodig. We willen wonen in het groen, we zoeken de natuur op tijdens onze vakanties. Maar ons dagelijkse leven en werk speelt zich steeds meer af in een onnatuurlijke omgeving en in hoog tempo. We  beseffen nauwelijks dat de natuur de basis is van ons bestaan, van ons voedsel en van onze gezondheid. Herontdek het natuurlijke tempo en het effect van een dagelijkse portie groen in de Bushcraft cursus, georganiseerd door IVN Hoensbroek.

In deze cursus leren we over

afd-Hoensbroek judasoor

  • het belang van vuur voor de mens en oefenen we het maken                  van vuur
  • verschillende gereedschappen en snijtechnieken
  • eetbare planten en hoe ze te gebruiken
  • geneeskrachtige werking van planten en hoe ze in te zetten
  • dieren, hun gedrag, sporen en reuk
  • plantmateriaal dat als touw, haak, gereedschap gebruikt kan                   worden.

De cursus omvat 3 zaterdagen (21 maart, 4 april en 25 april 2020). Elke dag start om 9 uur met een korte dag-introductie in het IVN Hoensbroek clublokaal (Heerlerweg 141), waarna we in de praktijk gaan oefenen op het IVN Natuurterrein. De dagen sluiten rond 13:00 uur.

Voor wie?

Voor iedereen uit Nieuw Lotbroek  en Hoensbroek, ouder dan 25 jaar die wil beleven hoe je je thuis kan voelen in de natuur en wat een portie groen en natuur met je doet, die de band met de natuur wil versterken, die de natuur wil herontdekken, die wil ervaren dat we onderdeel van de natuur zijn of gewoon wil genieten van de rustgevende werking van de natuur.

Kosten

De kosten bedragen €25 per dag (€75 totaal) en omvat een cursusmap en koffie/thee gedurende de dag. Tevens zal IVN Hoensbroek zorgdragen voor alle materialen /gereedschappen.

Aanmelden

Inlichtingen bij contactpersoon Peter Geurts (06-54952469). Men kan zich schriftelijk, vóór 15 februari 2020, aanmelden bij IVN Hoensbroek ivnhoensbroek@gmail.com

Algemene informatie

zaterdag 21 maart 2020 - 09:00
Locatie: 
Koningsbeemd
Heerlerweg 141
6433 HR Hoensbroek
Nederland
Google Maps image