Heuvelrug en Kromme Rijn
Kind & Natuur
donderdag30mei2019

Scharrelkids op de Niënhof

Zaterdag 18 mei gingen de scharrelkids dit seizoen voor de laatste keer op pad. Ze bezochten landgoed Niënhof opnieuw, om te kijken hoe de natuur in vier maanden veranderd is.

Verspreid over het landgoed ontdekten de kinderen via opdrachten de verschillen. Zoals verwacht, was het nu natuurlijk veel groener. Zo hebben de kinderen geleerd hoe mooi planten in het bos zijn aangepast om licht te vangen door eerder, hoger of op lichte plekken groeien. Ook zagen ze dat de broeihoop voor ringslangen dit voorjaar weer is klaargemaakt voor een nieuw seizoen. Daarbij had de natuurwerkgroep een emmertje vol eischalen van ringslagen van vorig jaar verzameld. Deze lege eitjes gingen als een mooie souvenir mee naar huis.

Een aantal kinderen hebben afscheid genomen omdat ze naar de middelbare school gaan. Er is dat ook weer volop plek voor nieuwe kinderen! Heb je interesse, kijk dan eens op www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn/jeugd. Of kom gewoon een keertje kijken. We rekenen erop dat veel kinderen na de zomervakantie weer enthousiast mee gaan doen.