Heuvelrug en Kromme Rijn
Overig
maandag02okt2017

Het is weer tijd om tamme kastanjes te rapen! 

Hier een lekker recept om er ook wat mee te doen.

Recept tamme kastanjesoep (voor vier personen)

450 gram kastanjes
6 dl. melk
2 theel. peper
1 theel. nootmuskaat
1 ui
1,5 dl. bouillon
1 theel. foelie
2 eetl. olie

Kook de kastanjes, verwijder de schil en pureer. Snijd de ui en fruit deze in de olie. Voeg hieraan de bouillon toe en daarna de kastanjepuree. Laat sudderen onder herhaaldelijk roeren totdat het mengsel dik begint te worden. Voeg dan eerst de helft van de melk toe en laat 5 minuten zacht koken voordat u de tweede helft erbij giet. Voeg specerijen, peper en een klein beetje zout toe en laat nog 30 minuten zacht koken. Erg voedzaam, dus gebruik de soep als hoofdmaaltijd met brood erbij. Dit is een recept van Jenny Stone.