Natuuroudercursus

Wil jij als (groot-)ouder de school van je kind helpen met natuurlessen?
Sta je voor de klas en zoek je hulp bij de natuurlessen, zodat je vaker met de kinderen naar buiten kunt?

IVN Heuvelrug en Kromme Rijn kan in het nieuwe schooljaar een Natuuroudercursus geven. Dit kan in opdracht van een school of een combinatie van scholen. Maar ook als ‘individuele’ ouder kun je meedoen.

Natuurouders zijn (groot-)ouders of andere vrijwilligers die het leuk en zinvol vinden om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur en iets te ontdekken/leren over natuur en milieu. Ze helpen de leerkracht bij de organisatie en uitvoering van praktische natuuronderwijs. De invulling van de lessen is en blijft de verantwoordelijkheid van de leerkracht. Natuurouders helpen de leerkracht om met de kinderen naar buiten te gaan en hun omgeving beter te leren kennen.

In de Natuuroudercursus leer je meer inzicht te krijgen in de omgang met een groepje kinderen en hoe kinderen leren en welk lesmateriaal beschikbaar is. Daarnaast doe je basiskennis van natuur en milieu op. 

De lessen worden verzorgd door docenten van het IVN-afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn. De cursus kost € 20 voor IVN-leden, niet-leden betalen € 44 en ontvangen het lidmaatschap van onze afdeling. Naast de 6 cursusbijeenkomsten krijg je een cursusboek, veldwerkmateriaal, een certificaat en vooral veel plezier!

Heb je interesse, als leerkracht of als ouder, en wil je meer informatie? Stuur een mail naar leendertvandervelden46@gmail.com of bel 06 109 300 60