Vroege voorjaarswandeling Wulperhorst

Zichtlijnen, graslanden met boomgroepen, oude parkbossen met waterpartijen en mooie wandellaantjes wisselen elkaar op deze wandeling af.

Landgoed Wulperhorst is onderdeel van de Groene Driehoek (Landelijk gebied tussen Zeist, Bunnik en Driebergen) en kent een rijke cultuur-historische geschiedenis met een grote landschappelijke waarde. Blikvanger is het “grand canal”, eigenlijk een natte tegenhanger van een zichtas. Het heldere water is al jarenlang het domein van de ijsvogel.

We gaan vroeg op pad en laten ons verrassen door de natuur. Vogels zullen zich laten horen en de buizerd zal met zijn “miauw” ons in de gaten houden. Het (natte) weiland is een beschermd gebied en staat vol bloemen en kruiden. Misschien zien we nog het oranjetipje op de pinksterbloemen.

De wandeling gaat via een kronkellaantje door het (hakhout)bos met diverse loofbomen. We komen langs een akker waar het Utrechts Landschap het oude graangewas “Utrechtse Blauwe” heeft ingezaaid en waar bijzondere kruiden groeien. Vanuit het bos lopen we via het zogenaamde Notenlaantje naar het oude landhuis Wulperhorst. Het Notenlaantje is een paddenstoelenreservaat en in de herfst rijk aan allerlei bijzondere soorten.
Bij het landhuis maken we een wandeling over het terrein waar bijzondere bomen staan zoals de moseik, vleugelnootboom en de oudste linde uit de omgeving. De slingergracht is weer in oude staat teruggebracht en sinds een aantal jaren is de ijskelder geschikt gemaakt voor vleermuizen.

Het belooft een afwisselende wandeling te worden en het wordt vast genieten van dit mooie gebied.

Start: parkeerplaats Tiendweg te Zeist (vanaf de Koelaan even voorbij het landhuis).
Het is een kleine parkeerplaats. Kom zoveel mogelijk met de fiets.

Gidsen: Dick de Rooij en Else Nuyten

Aanmelden (noodzakelijk): bij Dick: dickderooij@gmail.com 06-15195289
Max. 20 personen.

Waar
Wulperhorst
Tiendweg
Zeist
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina