Beleefweek: Geologie van de Utrechtse Heuvelrug

Vanuit de moestuin Bartimeus wandelen we via de Broekweg door het bos van de Treek Henschoten richting de Maarnse Berg. Tijdens onze tocht zien we verschillende aanwijzingen uit verschillende ijstijden die ons landschap gevormd hebben. Zo bekijken we de spoelzandwaaier ontstaan in de laatste ijstijd het Weichselien (12.000 jaar voor heden) en de stuwwal van de Heuvelrug met de ijssmeltwaterdalen ontstaan in het Saalien (tot 130.000 jaar voor heden).

 

Als het weer het toelaat en we nog goede benen hebben lopen we door via Stameren en de Stamerhoef naar het uitkijkpunt aan de Maarnse Bergweg van de Zanderij waar het Zwerfsteneneiland ligt. Vandaar lopen we terug naar het startpunt bij Bartimeus. Deze wandeling is ongeveer 6 km.
Onderweg vertellen we over het ontstaan van het landschap en natuurlijk ook over de gevonden stenen bij de Zanderij. Ga met ons mee en leer anders naar onze bijzondere omgeving te kijken!

 

Start vanaf Historische moestuin Bartimeus, Driebergsestraatweg 44, 3941 ZX Doorn of de oude Arnhemse bovenweg 3, 3941 XM Doorn (Tuin ligt verscholen langs de Foretweg aldaar).
Fietsenstalling aanwezig en parkeren op terrein is toegestaan (let op: stapvoets rijden!).

Maarnse bergweg 18 oktober 2023 - 13:30
Wanneer
woensdag 18 oktober 2023
13:30 tot 16:30
Waar
Historische moestuin Bartimeus
Driebergsestraatweg 44
Doorn
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Pim Bredschneijder

Ontdek meer over

Deel deze pagina