Heuvelrug en Kromme Rijn
Overig
Op
zaterdag09jul202212:00

Wandel-/kanotocht Caspargouwse-wetering

En ook deze zomer staat er weer een kano-wandeltocht op het programma, in samenwerking met Mewis Breij van Camping Strosteeg. Ditmaal verkennen wij het gebied ten zuiden van de Kromme Rijn, tussen Werkhoven en Cothen. Van oudsher wordt hier vooral fruit geteeld, maar er zijn ook zogenaamde plasdras-gebieden ingericht ten behoeve van de weidevogels. We staan stil bij de verhalen van de Kromme Rijn: de buitenplaatsen, Hollandse waterlinie, de Limes, …

Verzamelpunt is Kanoclub Kromme Rijn aan de Leemkolkweg, Werkhoven. Hier kunnen we koffie of thee nuttigen, waarna we in twee groepen (elk maximaal 10 personen) gaan lopen en kanoën richting Amsterdam-Rijnkanaal. Bij de picknickplaats, waar de groepen wisselen van transport-vorm, zien we ook een verrassende vismigratie bij de stuw Caspargouw.

Onderweg is een bezoek aan Kaas-museumboerderij De Ossenwaard met vele streekproducten zeker de moeite waard. Kortom, weer een afwisselende zaterdagmiddag-tocht! Meld je bijtijds aan, want het aantal deelnemers is beperkt.

Verzamelen en start: Kanoclub Kromme Rijn Leemkolkweg 18, Werkhoven.

Aanmelding (verplicht): Mark Luinenburg, mrluinenburg@gmail.com

Deelnamekosten: € 8,00 per persoon. Na aanmelding bij Mark krijg je een bevestigingsmail met daarin de betalingsgegevens.
 

 


 

Algemene informatie

zaterdag 9 juli 2022 - 12:00 tot 16:00
Locatie: 
Kanoclub Kromme Rijn
Leemkolkweg 18
3985 sl Werkhoven
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image