Heuvelrug en Kromme Rijn
Landschap
Op
zaterdag13jul201915:00

Wandel-kanotocht

Deze IVN-wandel-/kanotocht voert over de Langbroekerwetering en de Kromme Rijn. We doen dit in samenwerking met Mewis Breij van camping Strosteeg die de kano's kosteloos beschikbaar stelt. Een uitgelezen mogelijkheid het landschap eens vanaf het water te beleven.

Het overgangsgebied van Utrechtse Heuvelrug naar rivierenlandschap heeft een rijke en interessante historie waar nog vele sporen zichtbaar van zijn. Het is nu nauwelijks voor te stellen dat de Kromme Rijn - ooit de belangrijkste hoofdstroom van de Rijn - vroeger bij tijd en wijle een woeste rivier in een moerasgebied was en pas 1000 jaar geleden gecultiveerd werd. Langs de zogenaamde Godebald-kanoroute via Langbroekerwetering (in de 12e eeuw met de hand uitgegraven!) en Kromme Rijn zullen we af en toe even aanleggen en stilstaan bij recente ontwikkelingen in water- en natuurbeheer. Uiteraard kijken we naar de biodiversiteit aan flora en fauna in deze omgeving.

Enige ervaring met kanovaren is gewenst (vooral het in- en uitstappen) of in ieder geval een sportieve instelling, want we zullen enkele stuwen passeren waarbij we de kano over land moeten verplaatsen. Deze wandel-/kanotocht vraagt dus enige inspanning, maar je krijgt er vanaf het water een heel andere beleving van landschap en natuur voor terug. Na ongeveer 3 uur arriveren we bij kasteel Beverweerd, waarvandaan we het laatste stukje terugwandelen naar Camping Strosteeg.

Aan deze kanotocht zijn geen kosten verbonden, maar het aantal deelnemers is beperkt. We zien uit naar zomers weer bij een hoge waterstand!

Aanmelden noodzakelijk, tot 9 juli bij Mark Luinenburg via dit -aangepaste!- mailadres: mrluinenburg@gmail.com waarna definitieve bevestiging volgt.

Algemene informatie

zaterdag 13 juli 2019 - 15:00
Locatie: 
Camping Strosteeg
Langbroekerdijk 23a
3972AC Driebergen-Rijsenburg
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image