Heuvelrug en Kromme Rijn
Vogels
Op
maandag18apr202207:00

Vroege vogelzang beleven!

Aankomend Pasen hebben we weer een vroege-vogel-wandeling op het programma staan. En dit jaar hoeft het hopelijk niet geannuleerd te worden vanwege corona-beperkingen. We verzamelen op 2e Paasdag om 7 uur voor een wandeling door gebied Sterkenburg bij Driebergen. Neem vooral een verrekijker mee, maar ook wat te drinken. Voor paaseitjes wordt gezorgd!

De zang van vogels dient meerdere doelen, maar is in de vroege ochtend vooral om territorium af te bakenen en potentiële partners te interesseren. Bijkomend voordeel is dat wanneer je een buurman hoort zingen, je kunt aannemen dat daar geen roofvogel in de buurt is.

Daarnaast zijn er specifieke alarm- en contactroepen waarmee soorten met elkaar communiceren. Ook het roffelen van de bonte specht is duidelijke taal. Kortom, er valt van alles te beleven in de vroege ochtend en Sterkenburg is een prettig afwisselende omgeving met bospercelen, graslanden en waterloop. Goeie kans dat we zwartkop, appelvink, groenling, kleine bonte specht en misschien ook weer de spotvogel horen of zelfs zien.

Start: Korte Zuwe, ter hoogte van huisnr. 3 - Werkhoven

Kom bij voorkeur op de fiets!
Aanmelden: (verplicht!) vóór woensdag 13 april bij Mark Luinenburg 
Inlichtingen: via mrluinenburg@gmail.com of wandelingen@ivnhkr.nl

Algemene informatie

maandag 18 april 2022 - 07:00 tot 10:00
Locatie: 
Korte Zuwe, ter hoogte van huisnr. 3 - Werkhoven
Korte Zuwe 3
Werkhoven
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image