Heuvelrug en Kromme Rijn
Vogels
Op
maandag17apr201706:00

Vroege vogelwandeling

'Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.' Maar hoe klinken hun liedjes eigenlijk, waaraan kan je ze herkennen en uit elkaar houden?

Op tweede Paasdag ‘s morgens in het eerste daglicht start een vroege-vogelwandeling over de landgoederen van Hindersteyn en Weerdestein in Langbroek. Deze wandeling zal worden geleid door natuurgidsen van IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn gezamenlijk met gidsen van Vereniging Natuur en Milieu IVN afdeling Wijk bij Duurstede. In alle vroegte op stap gaan om naar vogels te kijken en vooral te luisteren, blijft iets aparts. Vooral in het voorjaar zingen vogels om te waarschuwen of uit te dagen, te bekoren of zich te presenteren. Vroeg in de ochtend beginnen niet alle vogels tegelijk te fluiten. Ver vóór, tijdens en na zonsopgang hebben verschillende soorten hun eigen tijdstip voor het beginnen met zingen. Dat die volgorde behoorlijk vast is, zullen de IVN-gidsen u laten horen.

U bent bij deze van harte uitgenodigd voor deelname aan deze uitdagende natuurwandeling. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden en u behoeft zich van te voren niet op te geven.

Start: Ingang bij Hindersteyn, Langbroekerdijk B6, 3947BB Langbroek. Wij verzoeken u de auto te parkeren in de berm van de Langbroekerdijk, niet aan de kant van de wetering.

Inlichtingen: Jacques Horsten ivnhkr@gmail.com of IVN PR-telefoon 0637399423

Algemene informatie

maandag 17 april 2017 - 06:00
Locatie: 
Ingang bij Hindersteyn
Langbroekerdijk b6
3947BB Langbroek
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image