Heuvelrug en Kromme Rijn
Landschap
Op
zaterdag10jul202112:00

VOL: Wandel-/kanotocht in de schitterende omgeving van Langbroek, Wijk en Cothen

Dit jaar organiseren wij wederom in samenwerking met Mewis Breij van Camping Strosteeg een kano-/wandeltocht in het gebied van de Kromme Rijn en Langbroekerwetering.

Vertrekpunt dit jaar is bij Boer Verkerk (hooiberghutten) in Langbroek, alwaar -bij voldoende belangstelling- de helft van de groep begint met een wandeling en de andere helft zich al kanoënd naar tussenstop Restaurant de Jonge Graaf bij Cothen begeeft. Onderweg passeren we kastelen en landgoederen zoals Walenburg, Sandenburg, Groenestein en eventueel Rhijnestein, Natuurlijk valt er veel te zien in de natuur onderweg en besteden we daar aandacht aan. Wellicht is er tijd voor een kort bezoekje aan het sociale natuurbedrijf Natuurlijk heel leuk aan de Langbroekseweg 4a, dat als uitgangspunt hanteert dat de natuur voedt, heelt en inspireert. Wat we ons uiteraard zeer ter harte nemen.

Tijdens de tussenstop bij Restaurant de Jonge Graaf kunnen we ons verfrissen met koffie, thee of fris. Hier wisselen we de groepen van wandelen en kanovaren om voordat we de  terugweg aanvaarden. Deze gecombineerde beleving van het landschap op land en vanaf het water geeft deze tocht een bijzondere karakter.

Start: bij TomVerkerk, Langbroekerdijk A 48, Langbroek
Gidsen: Folkert Nijboer en Mark Luinenburg

Let op: deze exursie zit vol, je kunt je NIET meer aanmelden
Kosten: € 7,50 per persoon (inclusief drankje tijdens tussenstop), te voldoen bij penningmeester Henny van Hamersveld van IVN Heuvelrug en Kromme Rijn, bank rek.nr. NL65 INGB 0001572287 o.v.v. Wandel-/kanotocht 10 juli 2021. Bevestiging volgt na betaling van de deelnemerskosten.

Algemene informatie

zaterdag 10 juli 2021 - 12:00 tot 17:00
Locatie: 
TomVerkerk, Langbroek
Langbroekerdijk A 48
Langbroek
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image