Heuvelrug en Kromme Rijn
(Zoog)dieren
Op
zondag26jan202014:00

Speuren naar diersporen

Loop je wel eens door de natuur en denk je: welke dieren zouden hier leven? Hoewel we ze niet vaak in levenden lijve zien, zijn in de natuur wel veel sporen van dieren te ontdekken. Onze diersporendeskundige Rob Oosterling neemt je mee op een mooie wandeling en wijst op allerlei sporen die daar te vinden zijn. Behalve prenten van de poten van dieren kunnen dit ook uitwerpselen, vraatsporen, graafsporen, holen of nesten zijn.

Voor de dieren op de Utrechtse Heuvelrug zijn de diverse ecoducten belangrijke schakels tussen de versnipperde natuurgebieden. Bij Maarn zijn we een paar jaar terug op excursie geweest naar ecoduct het Mollebos over de A12, en sinds het voorjaar van 2019 is er nu ook over de N227 tussen Maarn en Doorn een ecoduct. Zoogdieren waaronder reeën en marterachtigen, en reptielen als de zandhagedis en hazelworm kunnen nu veilig oversteken en profiteren van een groter leefgebied. Vanwege de noodzakelijke rust op de ecoducten krijgen we geen toestemming om op de ecoducten zelf te gaan kijken, maar zullen we in een aangrenzend natuurgebied gaan speuren naar sporen. Vanaf landgoed Zonheuvel maken we een fraaie wandeling over landgoed Huis te Maarn, een prachtig en rustig gebied waar we veel diersporen hopen te vinden!

Wil je mee met deze excursie, stuur dan een mail naar jolandablom@outlook.com of houd de website in de gaten, want mogelijk zullen we de locatie nog veranderen.

Algemene informatie

zondag 26 januari 2020 - 14:00
Locatie: 
Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
3941 ep Doorn
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image