Heuvelrug en Kromme Rijn
Paddenstoelen
Op
zondag13okt201914:00

Paddenstoelenexcursie Witte Hull

Zoals elk jaar is er weer een paddenstoelenexcursie. Dit jaar gaan we naar de Witte Hull, een natuurgebied van 10 ha tussen het Laantje zonder Eind en het Laantje van Hagens. De naam betekent waarschijnlijk 'witte heuvel' en slaat op het witte stuifzand. Vroeger was het een heidegebied en nu hoofdzakelijk bos.

Oorspronkelijk stond hier een grote villa met 20 vertrekken, waarvan alleen het koetshuis bewaard is gebleven. Het terrein heeft verschillende bestemmingen gehad; waaronder een kuikenschuur voor de Nederlandse Hoenderfokkerij en een opvangcentrum voor zeelieden.

Het natuurgebied wordt beheerd door het Utrechts Landschap. In dit gebied gaan we dus op zoek naar paddenstoelen. Het wordt weer spannend wat we zullen aantreffen, want dat is ieder jaar weer anders. Gids Riek: “Wat ik zelf elk jaar weer een uitdaging vind als ik de geur opsnuif van de grote stinkzwam, om die dan daadwerkelijk te vinden en dan misschien ook de verborgen duivelseieren.” Nieuwsgierig geworden? Kom dan met ons mee en je zult je verbazen en verwonderen.

Algemene informatie

zondag 13 oktober 2019 - 14:00
Locatie: 
De Witte Hull
Krakelingweg 25
3707HP Zeist
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image