Heuvelrug en Kromme Rijn
Slootjesdagen
Op
zaterdag15jun201914:00

IVN slootjesdagen: welke beestjes leven er allemaal in de sloot?

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

De landelijke slootjesdagen zijn dit weekend, doe jij met ons mee? Kom zaterdag 15 juni kijken wat er allemaal leeft in de slootjes en vijver bij de kinderboerderij 't Woelige Nest in Driebergen-Rijsenburg. We gaan weer een wateronderzoek uitvoeren, samen met natuurgidsen van de IVN-afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn.

Eerst gaan we 'monsters' nemen uit de drie verschillende slootjes. Daarna gaan we, op de boerderij, onderzoeken welke diertjes er allemaal in die slootjes aanwezig zijn. Met binoculairs (microscopen) en vergrootglazen gaan we ze goed bekijken en opzoeken op de zoekkaarten die jullie mee naar huis mogen nemen.
Onze IVN-gidsen zullen jullie vertellen hoe die verschillende diertjes leven en wat je kunt zeggen over de kwaliteit van het water in het slootje waaruit je jouw monster hebt genomen.

Dit belooft, net als andere jaren, weer een spetterende, spannende, leerzame, maar vooral leuke natuurmiddag te worden.

Het is niet nodig dat je je van te voren aanmeldt en de deelname is gratis! Een vrijwillige gift in de spaarpot van de kinderboerderij is natuurlijk van harte welkom. Dus zorg dat je er bij bent en breng gerust je vader en moeder of opa en oma mee!

Kijk ook eens op: www.ivn.nl/slootjesdagen-2019

Algemene informatie

zaterdag 15 juni 2019 - 14:00
Locatie: 
Kinderboerderij 't Woelige Nest
Boterbloem 3
3972 SB Driebergen-Rijsenburg
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image