Heuvelrug en Kromme Rijn
Landschap
Op
zaterdag16nov201910:00

Geopark wandeling

Deze wandeling van hofstede Rhijnauwen naar Castellum Fectio doen we in het kader van het Geopark Heuvelrug i.o. Het is een wandeling waar naast natuur ook de historie en het ontstaan van het landschap centraal staan. Feitelijk lopen we van de Kromme Rijn naar de Romeinse haven langs de Rijn. Bijna 2000 jaar gaan dan aan ons voorbij. Het ontstaan van het landschap van voor onze jaartelling komt eveneens aan bod.

We lopen vanaf de brug bij de Kromme Rijn bij Rhijnauwen over het bunkerpad naar de ingang van fort Vechten. We lopen door fort Vechten, het tegenwoordige Waterliniemuseum, naar de limes, de Romeinse weg richting het Castellum Fectio. Bij het Castellum verblijven we een klein uur en kunnen ons vergapen aan de vondsten die hier zijn gedaan. Van daaruit lopen we weer terug via dezelfde weg, maar steken nu bij Amelisweerd over en pakken een andere arm van het bunkerpad richting het startpunt bij Rhijnauwen.

Als je de wandeling nog eens rustig over wilt doen, trek er dan een dag vooruit. Op de route liggen verschillende horeca-gelegenheden die wij voorbij lopen. Daarnaast is een bezoek aan het Waterliniemuseum de moeite waard.
Maar wil je meer verhalen, loop dan op 16 november met ons mee. Gratis en de moeite waard!

Algemene informatie

zaterdag 16 november 2019 - 10:00
Locatie: 
hofstede Rhijnauwen
Rhijnauwselaan 14
3981 HH Bunnik
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image