Heuvelrug en Kromme Rijn
Landschap
Op
zondag20dec202010:00

Geannuleerd: Geologie fietstocht Kromme Rijngebied

Nu eens iets anders, een leuke fietstocht (ca. 40 km) langs fietsknooppunten en langs diverse aardkundige waarden in het Kromme Rijnlandschap. Een aardkundige waarde is een onderdeel van een landschap dat iets vertelt over de natuurlijke ontstaanswijze van een gebied. De geologische geschiedenis is daarbij uiteraard de belangrijkste. Zo’n 150.000 jaar geleden is er een stuwwal gevormd in de één na laatste ijstijd. Hoe heette deze ook alweer?

Het toekennen van een waarde aan een aardkundig object blijft altijd een subjectieve zaak. Het boekje: “Aardkundige waarden in de provincie Utrecht“ is tijdens onze fietstocht de leidraad. Fiets met Geert Kuitenbrouwer en Pim Bredschneyder mee en ze vertellen tijdens verschillende tussenstops wat er te zien is. Neem iets te eten/drinken mee voor onderweg en eventueel een verrekijker en/of fototoestel. Denk ook aan fijne fietskleding, afhankelijk van het weer.

Helaas, i.v.m. corona gaat ook deze excursie niet door. We hopen in het nieuwe jaar weer mooie excursies te kunnen geven.

Algemene informatie

zondag 20 december 2020 - 10:00 tot 14:00
Locatie: 
Beauforthuis Austerlitz
Woudenbergseweg 70
3711 AB Austerlitz
Nederland
Extra Informatie: 

Voor inlichtingen en aanmelden (verplicht):
Geert Kuitenbrouwer - 06 53909363

Contactpersoon: 
Google Maps image