Heuvelrug en Kromme Rijn
Landschap
Op
vrijdag28okt202214:00

Beleefweek: wandeling Amerongse bos

Wandel mee door het Amerongse bos, in de beleefweek Utrechtse Heuvelrug. Onze wandeling wordt zeer afwisselend. Sommige stukken bos zijn voor Nederlandse begrippen erg oud (eind 18e eeuw) en karakteristiek zijn de (dubbele) rijen beuken die de paden markeren. Het bos wordt merendeels gevormd door loofbomen en veel minder door naaldbomen. Al met al is het een afwisselend bosgebied en het is vermoedelijk het oudste bos van de Utrechtse Heuvelrug, op dit moment in prachtige herfstkleuren.

De ondergrond, de Utrechtse Heuvelrug, is in de ijstijd gevormd en dat is goed zichtbaar in dit gebied: onze wandeling gaat soms stevig tegen een helling op. We bereiken het hoogste punt in het gebied: de Amerongse Berg is 69,2 meter hoog. De Eenzame Eik, eveneens op een hoog punt gelegen, zullen we bezoeken met het daarbij horende Sterrenbos. Ook aan de tabaksteelt die in deze omgeving plaats vond, besteden we aandacht. En tot slot werpen we nog een blik in een prehistorische grafheuvel.

Zoals gezegd is dit een zeer afwisselende wandeling, en ook voor kinderen geschikt!

Start: Amerongen, op de Burgwal: 100m na de rotonde op punt met links slagboom en bord richting Tabaksschuur; hier is ook voldoende parkeergelegenheid (postcode 3958 ER).

Inlichtingen: Pieter Meijer 06 100 79477

Aanmelden: vòòr 27 oktober via pietermeijer@planet.nl

 

Algemene informatie

vrijdag 28 oktober 2022 - 14:00
Locatie: 
Burgwal 3958 er Amerongen
Nederland
Google Maps image