Heuvelrug en Kromme Rijn
Paddenstoelen
Op
zondag20okt201914:00

Beleefweek: Paddenstoelenexcursie Witte Hull

In het kader van de Beleefweek van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug geeft onze gids Rieke de paddenstoelenexcursie naar de Witte Hull nogmaals. Heb je de excursie van 13 oktober gemist, of wil je zien hoe paddenstoelen zich in een week ontwikkelen?

De Witte Hull betekent waarschijnlijk 'witte heuvel' en slaat op het witte stuifzand. Vroeger was het een heidegebied en nu hoofdzakelijk bos. Oorspronkelijk stond hier een grote villa met 20 vertrekken, waarvan alleen het koetshuis bewaard is gebleven. Het terrein heeft verschillende bestemmingen gehad; waaronder een kuikenschuur voor de Nederlandse Hoenderfokkerij en een opvangcentrum voor zeelieden.

Het natuurgebied wordt beheerd door het Utrechts Landschap en we gaan op zoek naar paddenstoelen. Het wordt weer spannend wat we zullen aantreffen, want dat is ieder jaar weer anders. Gids Riek: “Wat ik zelf elk jaar weer een uitdaging vind als ik de geur opsnuif van de grote stinkzwam, om die dan daadwerkelijk te vinden en dan misschien ook de verborgen duivelseieren.” Nieuwsgierig geworden? Kom dan met ons mee en je zult je verbazen en verwonderen.

Kijk ook op: www.np-utrechtseheuvelrug.nl/nl/Doen/Activiteiten/details/Paddenstoelenexcursie-Witte-Hull-2019-10-20

Algemene informatie

zondag 20 oktober 2019 - 14:00
Locatie: 
De Witte Hull
Krakelingweg 21
3707HP Zeist
Nederland
Extra Informatie: 

Extra aanwijzing voor locatie en parkeren:
Even voorbij krakelingweg 21 het bospad in (Laantje zonder eind) en doorrijden tot de parkeerplaats van het Utrechts Landschap.

Contactpersoon: 
Google Maps image