Lentewandelingen

Lentewandelingen 2018

Lekker ontspannen na een dag werken of gewoon zin in een paar uurtjes stappen met veel aandacht voor flora, fauna en landschap? Kernwoorden van deze wandelingen zijn:  natuur, beleving, aandacht en stilte!

Loop gezellig mee met IVN Heuvelland. Kijk, luister, ruik, proef en voel. Ervaar de lentesfeer tijdens de wandelingen en merk hoe de zomer geleidelijk onze omgeving steeds meer in de greep krijgt. We kiezen voor een aantal hoogtepunten binnen het Zuid-Limburgse  landschap.  

De duur van de wandeling (ca. 2 tot 3 uur) in de avond is gekoppeld aan het invallen van de duisternis. Uiteraard geldt dit niet voor onze vroege startmomenten. Wees op tijd aanwezig want de groep is spoedig onzichtbaar of verdwenen. Zorg voor stevig schoeisel! Deze tochten vinden plaats op wisselende dagen, startplekken en tijdstippen (afhankelijk van het werkrooster van de gidsen).

Nadere informatie via onze gids

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

  • Onze eerste Lentewandeling voert ons op woensdag 25 april naar Sint Geertruid waar we om 19.30 uur starten bij de kerk. P-plaats: aan de overzijde van Julianaweg 9.
  • Wandeling 2 is een vroegertje. We starten op maandag 30 april om 09.00 uur bij de kerk van Eckelrade. P-plaats: hoek Dorpsstraat-Klompenstraat ( voor huisnr. 16).
  • De volgende wandeling op maandag 7 mei start ook vroeg: 09.00 uur op de hoek van de Grachtstraat en Provinciale weg 21 (De Herbergier) in Schin op Geul ofwel Strucht. P-plaats: Provinciale weg.
  • Woensdag 16 mei vertrekken we om 19.30 uur vanaf het oorlogsmonument (met P-plaats) op het hoogste punt van de weg tussen Eys en Wittem. We kennen deze plek aan de Wittemerweg onder de naam Eyserlinde.
  • Een week later, woensdag 23 mei starten we eveneens om 19.30 uur aan het begin van de Gerendalsweg tussen Oud Valkenburg en Strucht vanaf de P-plaats aan de rechterkant.
  • Onze 6e tocht start om 19.30 uur op woensdag 30 mei bij de kerk van Noorbeek. P-plaats Paviljoenstraat 1.
  • Op 6 juni vertrekken we om 20.00 uur vanaf de kerk te Lemiers voor vele paadjes, net over de grens.
  • Onze 8e en voorlaatste tocht brengt ons op woensdag 13 juni naar de p-plaats aan de Kinkeweg te Eperheide. Start 20.00 uur.
  • Tenslotte ronden we op woensdag 20 juni de reeks af in Eckelrade waar we om 20.00 uur verzamelen bij de kerk.

De data voor de wandelingen in juni 2018 volgen zo gauw als onze gids zijn werkschema voor deze maand kent.

Nadere informatie via onze gids