Heuvelland
Biodiversiteit
Op
zondag27okt201910:00

Werken voor orchideeën 4

Zagen en knippen in de houtwallen op de Zuid-Limburgse hellingen om bijzondere orchideeën terug te krijgen. IVN Zuid-Kennemerland organiseert donderdag 24 t/m zondag 27 oktober (herfstvakantie in het noorden) een leuk weekend werken in de natuur in Zuid-Limburg. We gaan aan de slag in natuurgebieden o.a. De Dolsberg (Wijlre) en in het Eyserbos (Eys).  Nadat Staatsbosbeheer een paar jaar geleden houtopstanden had uitgedund en verwijderd werden weer bijzondere orchideeën gevonden waaronder het Bleke Bosvogeltje.

Deelnemers aan dit weekend in Limburg verblijven in een sfeervolle groepsherberg met ruimte voor in totaal 34 personen in Schin op Geul.  Donderdagmiddag, vrijdag en de zaterdag wordt in de natuur gewerkt maar er is nog voldoende tijd om de wandelschoenen aan te trekken. Deelnemers komen uit heel Nederland en van diverse IVN-afdelingen. Wie in de buurt woont kan/mag ook meewerken zonder overnachting! 

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om buiten aan de slag te gaan en een bijdrage willen leveren om nog meer ruimte te geven aan bijzondere orchideeën als het Soldaatje zijn van harte welkom! Limburgs landschap en Staatsbosbeheer zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen, soep en vlaai bij de koffie! IVN afdeling Heuvelland verzorgt zondagochtend een mooie natuurwandeling in de omgeving.

Info over de juiste plek of het tijdstip via Marc van Schie of IVN Heuvelland.

 

Algemene informatie

zondag 27 oktober 2019 - 10:00 tot 16:00