Heuvelland
Bloemen & Planten
Op
donderdag27sep201819:30

Plantago plant het winterprogramma en meer

Er wacht ons een heel gevarieerde avond. Breng goede ideeën en een goed humeur mee om samen weer mooie momenten te beleven. 

We hopen tegen die tijd te weten wat de kinderwerkgroep wil gaan aanbieden op de Hubertusmarkt (zat. 03 nov.), of ze daarbij nog hulp nodig hebben en waarmee (met welk thema) wij dan verder nog onze kraam zouden willen aankleden. IVN -Eys neemt weer een kraam voor hun rekening. We zijn blij met deze samenwerking.

Het verhaal van onze boswachter wordt even verschoven (door vakantie) naar een volgende bijeenkomst. Mogelijk komen dan de resultaten aan de orde van onze inventarisatie van de Wijlre akkers.

Na de pauze willen we ingaan op ons winterprogramma en hoe jullie dit graag zouden willen zien. Het gaat dan mn. over de periode oktober tot februari zoals: 

  • Tonnie heeft aan Kay gevraagd of hij wil vertellen over inventarisatie- en beheersmethodieken, wat hij tijdens zijn opleiding leert
  • We zouden kunnen ingaan op het herkennen van bomen in onze omgeving (beuk vs haagbeuk, zomereik vs wintereik, tamme vs wilde kastanje, iep, es, esdoorn, hazelaar vs walnoot, etc.)
  • We zouden ons kunnen richten op de de meest voorkomende vlinders in onze omgeving, hoe de rusp eruit ziet, welke waardplant ze nodig hebben ?
  • We hebben de kalkgraslandflora bestudeerd, maar wat groeit er zoal langs de waterkant ?
  • In de periode februari t/m juni is het de bedoeling om als IVN Heuvelland een cursus “Wilde planten” te gaan aanbieden. Het betreft een zgn. beginnerscursus. Deze cursus bestaat uit een aantal theorielessen en een aantal thematische excursies in de natuur. Hieraan mogen Plantago-leden uiteraard deelnemen, maar de cursus zal ook aan leden en niet-leden van IVN worden aangeboden. 

Tot donderdagavond!

Algemene informatie

donderdag 27 september 2018 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Spoorhuis Eys
Wittemerweg 5
6287 AA Eys
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image