Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag19apr201909:00

Natuurtocht -> Xhoffraix (B)

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

-------

A.s. vrijdag 19 april gaan we naar Xhoffraix. We lopen dan voetspoor 191 van Herman van Eck. 

Vertrek om 9 uur bij Hubo Margraten (= voormalige Multimate). Vertrek wandeling bij de kerk van Xhoffraix om 10 uur. Er is parkeerplaats bij de kerk. Navigatie: Rue Curé Beckmann (eventueel nummer 7), Malmedy (Xhoffraix).

Stuur een berichtje aan Jo Seegers en geef aan waar je je bij de groep aansluit -> Jo-Seegers@home.nl  

Karakteristiek van de wandeling

Deze tocht is ca 15 km lang en voert door een zeer afwisselend landschap van bos, door rivierdalen en drassig veenachtig gebied. Ondanks de grote hoogteverschillen, het beginpunt in Xhoffraix ligt op een hoogte van 520 meter, terwijl het Warchedal op een hoogte van 380 meter ligt, zijn er geen noemenswaardige stijgingen die overwonnen moeten worden. Wel moet in het begin van de wan­deling 140 meter gedaald worden. De wandeling voert grotendeels over bospaden die na een regenperiode of na smeltende sneeuw zeer drassig zijn. Goede waterdichte (wandel)schoenen of laarzen zijn aan te bevelen.

                                                    -o-o-o-

 

 

Algemene informatie

vrijdag 19 april 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image