Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag08feb201909:00

Natuurtocht -> Walhorn (B)

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Jo) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

We gaan vrijdag naar Walhorn (bij Eupen in België).  Vertrek om 9 uur bij de Multimate. Vertrek in Walhorn om 9u45. Navigatie: Parkeerplaats tegenover Dorfstrasse 66, Walhorn (B)

Afstand 15,3 KM. Ten noorden van Eupen ligt het rustige dorpje Walhorn. Een gemakkelijke wandeling door weilanden met veel klaphekjes, nauwe doorgangen en goede horeca halverwege. U wandelt meteen door de weilanden naar de Brigidakapel en dan weer door weilanden naar het prachtige Schloss Libermé met slotgracht. U loopt even door Kettenis en dan weer door de weilanden naar de rand van Eupen.

Via leuke steegjes, straatjes en parkjes komt u in het centrum bij Genussecke waar u kunt genieten van een heerlijke lunch (weekend gesloten!). De terugweg volgt u een Promenade langs de Favrunbach en wandelt u geruime tijd door weilanden en over veldwegen. U steekt de snelweg over en dan komt u in een buitenwijkje van Walhorn. Via leuke paadjes en een mooie vijver komt u weer bij de parkeerplaats. Na regenval kan het in de weilanden nat en drassig zijn, draag hoge wandelschoenen.

Laat Jo even weten als je komt en waar we jou ontmoeten.

 

Algemene informatie

vrijdag 8 februari 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image