Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag01nov201909:00

Natuurtocht -> Vijlen

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

                                                    -o-o-o-

Deze. vrijdag is de dag met de meeste regen in de komende tijd. Vandaar dat we maar niet te ver gaan. We lopen voetspoor 194 van Hans Hermans. Deze is 14 km. lang. Vertrek Margraten om 9.00 uur. Vertrek bij de kerk in Vijlen om 9.30 uur. Parkeren in de buurt. o.a. op de Pastorijweg (links is na  ca. 50 m. een groot p-terrein). De kerk ligt ca. 200 m. verder.

Tijdens deze natuur- en cultuurwandeling (er is een mogelijkheid tot een kleine inkorting) is er bijzondere aandacht voor vier schepenbanken. Helemaal in de lijn van de historie, besteden wij deze keer iets meer aandacht aan de jurisprudentie van weleer. In dit kader bezoeken we uiteraard ook de Kroddeleik (Kordeleik en Galgenboom?) waar volgens geruchten het vonnis door middel van het bidseel (hennepkoord) voltrokken werd.

Aanmelden bij Jo ->  jo-seegers@home.nl

 

Algemene informatie

vrijdag 1 november 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image