Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag15dec201709:00

Natuurtocht -> Venwegen (D).

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

Deze ca. 15 kilometer lange wandeling, welke met 3.5 kilometer kan worden ingekort, voert ons vanaf restaurant Birkenhof in Venwegen door het uitgestrekte bosgebied van de Duitse Eifel. Deze plek ligt ca. 5 km. zuidlijk van Kornelimünster. Verder ontmoeten we dorpen als:  Kitzenhaus, Friesenrath en Rotterdell.

De wandeling wordt gekenmerkt door zijn grote afwisseling. Brede boswegen worden afgewisseld door smalle avonturenpaadjes, we wandelen langs snelstromende beken en kunnen genieten van mooie uitzichten. We passeren een drietal schuilhutten waar prima een pauze ingelast kan worden. Na een natte periode kan het plaatselijk behoorlijk modderig zijn, stevige schoenen zijn dan zeker aan te bevelen.

Vertrek Multimate Margraten om 9.00 uur. Parkeerplaats Baneheide 9.25 uur. Graag de deelname bevestigen via mail aan Jo.

Het adres voor de navigatie is: Restaurant Birkenhof, Mulartshütterstrasse 20, 52224 Stolberg (het dorp heet Venwegen).

Algemene informatie

vrijdag 15 december 2017 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image