Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag27dec201909:00

Natuurtocht -> Vanaf fort Aubin (B)

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

                                                    -o-o-o-

De volgende natuurtocht is in het Land van Herve. We lopen Voetspoor 308.

Deze ca. 14 kilometer lange wandeling, welke met ca. 1.5 kilometer is in te korten, voert ons door en langs mooie hellingbossen, langs het riviertje de Berwinne, via een groot aantal stegels door weilanden, soms pittige holle wegen en enkele pittoreske dorpjes, zoals Aubin-Neufchateau, Mauhin en natuurlijk de Abdij van Val-Dieu, waar gelegenheid is om te lunchen. Ook het fort van Aubin uit de tweede wereldoorlog zullen we niet missen. Kortom een verrassende wandeling vol afwisseling van natuur en cultuur. We starten de wandeling vanaf de p-plaats bij het fort van Aubin, gelegen ca. 20 km. ten zuiden van Maastricht.

Hoe te rijden: We bereiken fort Aubin vanuit Maastricht via de A2, afrit 57 Eijsden, oude grensovergang Eijsden (Withuis) richting Battice (N-672). Na ca. 5 km. linksaf slaan (N-650) richting Val-Dieu / Aubel en na ca. 2 km. bij bord Neufchâteau 1 km. weer linksaf. In het dorp de weg rechtdoor richting fort, eerst de Rue Marniére en vervolgens Rue du Colonel d'Ardenne, negeer zijwegen. Na ca. 1km, aan het einde van het dorp, ligt het fort Aubin recht voor ons. Het fort is afgesloten met een slagboom, rechts staat een tank uit de tweede wereldoorlog. Links voor de slagboom gaat een kiezel-oprit naar een parkeerplaats van een kerkhof waar we kunnen parkeren

Op Google maps is het fort vervaagd. Voor de navigatie kun je Rue du Colonel d'Ardenne 4607, 4608 Dalhem, België gebruiken. Dat is het adres van het kerkhof (volgens Google maps).

Let op: Vertrek Hubo Margraten 9 uur. Vertrek kerkhof 9u30. Er is geen horeca aan het eind. Halverwege pauzeren we wel in Val Dieu. Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

 

 

 

Algemene informatie

vrijdag 27 december 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Hubo
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image