Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag18mei201809:00

Natuurtocht -> Trois-Ponts

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

Tijdens deze panoramische dagtocht (14 km, wandeling 635 van Jos Wlazlo) door de Ardennen wandelt u eerst over een leuk paadje en dan klimt u omhoog naar het dorpje Bergeval. Dan omlaag naar het dorpje Rochelinval. U passeert het dorpje Spineux en dan klimt u weer omhoog richting Aisomont. Op het laatst passeert u een uitkijktoren met grandioos uitzicht op Trois-Ponts en via een steile afdaling komt u bij Villa Manonfat.

Neem zelf proviand mee, er staan veel zitbanken onderweg. De route biedt enkele fraaie panorama’s. Er is geen horeca onderweg. 

Verzamel- en vertrekpunt:  09.00 uur Mutimate Margraten (aan de Fremme 50) en 10.00 uur P-plaats bij station, Place de la Gare, Trois-Ponts. Graag even een berichtje aan Jo ivm. carpool.

 

Algemene informatie

vrijdag 18 mei 2018 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image