Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag13dec201909:00

Natuurtocht -> Teuven (B)

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

                                                    -o-o-o-

De weersvooruitzichten zijn niet al te best. We blijven dus dicht bij huis. We gaan lopen vanuit Teuven. Navigatie Teuven -> Dorp 7, Teuven (oude navigatie kan zijn: Dorpstraat 7 Teuven). Dit is bij café Modern (tegenover Herberg Moeder de Gans). Er zijn 2 ruime parkeerplaatsen vlak bij het café.

Vertrek Margraten (Hubo/Multimate) 9.00 uur. In Teuven starten we om 9.15 uur. Graag even aanmelden i.v.m. vervoer ->  jo-seegers@home.nl

Ik laat het van de deelnemers afhangen welke route we lopen (dit i.v.m. het verwachte weer):

  1. Wandelgids Zuid Limburg 1246, afstand 15 KM       of
  2. Wandelgids Zuid Limburg 285, afstand 10,2 KM
  1. Tijdens deze heuvelachtige en grensoverschrijdende wandeling met klimmen en dalen door de Voerstreek wandelt u door de bossen de Teuvenerberg omhoog en via leuke bospaadjes steekt u de Nederlandse grens over. Dan daalt u met schitterend panorama een asfaltpad af naar Slenaken waar u kunt pauzeren bij het restaurant ’t Stegelke. Via veldweg loopt u omhoog naar de buurtschap De Plank en dan loopt u even door de weilanden. U daalt met prachtig uitzicht een pad af langs het Veursbos en beneden loopt u door de buurtschap Veurs met vakwerkhuizen. Na een flinke klim door het Roodbos en Veursbos daalt u via een veldweg met mooi uitzicht af naar Teuven waar u zeker het bijzondere café Modern moet bezoeken.
  2. Tijdens deze pittige en schaduwrijke boswandeling met hellingen loopt u o.a. door het bos van Obsinnich tot de oude spoorlijn van Hombourg. Halverwege staat een zitbank.

 

 

 

 

Algemene informatie

vrijdag 13 december 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Hubo / Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image