Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag10jan202009:00

Natuurtocht -> Stolberg.

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

                                                    -o-o-o-

Eerst maar het slechte nieuws. Henri Thijssen is getroffen door een attaque. Hij heeft beperkingen in zijn functioneren. Computerwerk enz. levert problemen op.

Morgen, woensdag, wordt hij in het AZM onderzocht. Daaruit zal moeten blijken wat hij wel en niet kan en mag. Hopelijk is een volledig herstel mogelijk. Graag allemaal duimen voor Henri.

Ik heb zoveel mogelijk email adressen bij elkaar gezocht. Mogelijk ontvangen sommigen deze email meer dan één keer. Ik vermoed dat ik van het net bij IVN Heuvelland aangesloten IVN Bocholtz-Simpelveld slechts één email adres in de lijst heb. Math, kun/wil jij deze email eventueel doorsturen? B.V.D.

Bijgaand vinden jullie het verslag van de onze laatste Natuurtocht vanuit Neufchâteau. In het verslag staan ook de links naar de foto's van Huub en mijzelf. Die van Henri ontbreken logischer wijze.

Vrijdag gaan we naar Venwegen bij Stolberg. Op de planning staat wandeling 1283 van de Wandelgids Zuid-Limburg. De afstand is 14,7 KM. Wat informatie over de route:

Ten zuiden van de stad Stolberg ligt nabij het dorp Venwegen midden in de bossen de parkeerplaats Birkenhof. Tijdens deze heuvelachtige maar toch gemakkelijke wandeling wandelt u over mooie wegen naar de dorpjes Hahn en Venwegen. Dan struint u geruime tijd over een panoramisch plateau tussen weilanden door en beklimt u de kale Schlangenberg. Op de top staat een oorlogsmonument en zitbanken, het uitzicht is formidabel! Een fijne lunchplek na 8 km wandelen. Na een stuk door het natuurgebied wandelt u door de bossen naar de rand van het dorp Zweifall en dan volgt een prachtig paadje langs de Vichtbach met mooie pauzeplekjes en een rotswand.

Vertrek Hubo Margraten om 9 uur. Carpoolen kan ook op de parkeerplaats bij Baneheide (waar Nijswillerweg aansluit op de N281). Vertrek daar om 9u15.

Vertrek wandeling in Venwegen om 10 uur. Navigatie: Parkplatz Hotel –Restaurant Birkenhof, Mulartshütter Straβe 20, Stolberg –Venwegen

Graag even een email sturen aan jo-seegers@home.nl als je mee wilt gaan.

 

 

Algemene informatie

vrijdag 10 januari 2020 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image