Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag12jun202009:30

Natuurtocht -> Stevensweert

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

                                                    -o-o-o-

Vrijdag 12 juni gaan we naar Stevensweert. We lopen wandeling 1311 van de Wandelgids Zuid-Limburg. Afstand 12,5 KM.

Tijdens deze gemakkelijke en afwisselende wandeling kunt u na 7 km in het mooie vestingstadje Stevensweert pauzeren bij het leuke Grand café ’t Aod Kloaster. Vanaf het startpunt (Eiland 8a) loopt u noordwaarts en struint u o.a. door weilanden/natuurgebied langs de Oude Maas, de Maas, de grote vijver, de Grensmaas en de Huyskensplas. Via de oude vestingwerken loopt u het beschermd dorpsgezicht van het mooie vestingstadje Stevensweert binnen. Na een pauze bij grand café ’t Aod Kloaster, de sponsor van de wandeling, loopt u via het mooie van Steffenwertplein, waar veel te zien is, verder. Via prachtig stukje langs de Maas loopt u via mooie paden naar het volgende mooie natuurgebied. Hier loopt u o.a. langs de grote Molenplas en weer langs de Oude Maas. Via avontuurlijke stapstenen, met touw als leuning, steekt u water over. Voor deze oversteek is ook een alternatief beschreven. Via het park Meerskamp komt u weer bij de parkeerplaats. Na heel veel regen en bij hoog water in de Maas kan het in de natuurgebied nat zijn. In de natuurgebieden lopen Galloway runderen, Konik paarden en zijn veel vogels te zien.

Startadres: Parkeerstrook langs de weg voor huisnr. 8A, Eiland 8A, Stevensweert. (Dit is 50 m vanaf de rotonde bij pannenkoekenhuis en vlak bij de kapel).

We vertrekken in Stevensweert om 9u30.

Regels voor deelname:

  • 1,5 meter afstand houden.
  • Eigen vervoer regelen.
  • Samen rijden met 2 mensen? Minder dan 1,5 m? Dan passagier rechts achter op de achterbank. Mondkapje of andere bescherming conform Duitse norm (sjaal of zo) gebruiken.
  • Let op: Met meer dan 2 mensen in één auto mag alleen met alleen gezinsleden. Boete € 390 p/p.
  • Niet ziek zijn, niet hoesten, geen koorts, enz. Je weet het wel.

Graag even aanmelden i.v.m. het eventueel carpoolen (max. 2 personen/auto).

 

 

Algemene informatie

vrijdag 12 juni 2020 - 09:30 tot 16:00
Locatie: 
Eiland 8A
Eiland 8A
6107 CA Stevensweert
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image